Världstvåan Carlos Alcaraz har en överkomlig uppgift i kvartsfinalen av ATP Masters i Miami då Grigor Dimitrov står på andra sidan nätet. Även om bulgaren vann det senaste mötet så leder Alcaraz med 3-1 i inbördesstatistik. Spelbolagen har spanjoren som en stor favorit till avancemang. Här är mitt speltips.

Efter titeln i Indian Wells har toppformen fortsatt hålla i sig. I Miami har Roberto Carballes Baena, Gael Monfils och Lorenzo Musetti slagits utan något krångel - samtliga i raka set. Det råder ingen tvekan om att Alcaraz är i högform. Allting sitter för honom i nuläget och då är han bara oslagbar.

Dimitrov ska ha beröm för att ha slagit lägre rankade spelare. Där har han nästan alltid spelat sina kort rätt. Däremot har världstolvan haft bekymmer mot de bästa spelarna. I Rotterdam blev Alex De Minaur för svår och i Indian Wells blev det en förlust mot Daniil Medvedev. Det var nära en förlust sist mot Hurkacz, men Dimitrov vann mötet i det tredje set tiebreak.

En storseger för Alcaraz?

Även om Dimitrov har lyckats slå en topp 10 spelare under turneringen så var det en match som krävde mycket energi. Frågan är om Dimitrov pallar att ställa om och ställas mot en så pass svårspelad världsstjärna som Alcaraz är för tillfället. Det tvivlar jag på. I stället finns risken att Dimitrov är något tom i tanken och att Alcaraz vinner mötet bekvämt.

Mitt spel blir att Alcaraz täcker handikapp linan på -4,5 games, till 2.20 i odds, hos bet365 .
This is the stats tab
This is the post tip