Det ska bli med spänning att följa Carlos Alcaraz och hans utveckling under grässäsongen i tennis. Inledningen har varit sådär. En av anledningar kan givetvis vara att fysiken inte är helt på topp, med kramper och annat som han har kämpat med ett tag. Dessutom tar det tid att anpassa sig efter underlaget. Alcaraz är fortfarande ung. Därför lägger jag ett speltips emot honom i andra omgången av ATP London.

Visst. Det råder ingen tvekan om att Alcaraz är en av de bästa spelarna på touren. Förmodligen den bästa. Däremot är han inte riktigt i balans när det kommer till spelet på gräs. I första omgången ställdes han mot enklast möjliga motstånd, i form av lucky loosern Rinderknech. Efter att ha förlorat första setet kom Alcaraz tillbaka och vann med 7-5, 7-6. Men han fick slita hårt. Lättare blir det inte heller mot Jiri Lehecka i nästa omgång.

Under hela säsongen har Lehecka gjort det bra. 21-åringen har tagit sig till plats 36 på ATP-rankningen. Motståndet var tufft i London då Davidovich Fokina stod på andra sidan planen. Lehecka vann det första setet i tiebreak och även det andra med siffrorna 6-3. Serven gav en bra utdelning och även grundslagen. Samt att han visade sig vara kapabel till att bryta sin motståndare.

Ny tuff match för Alcaraz?

Även i detta möte kommer Alcaraz att få det tufft, då formen inte är helt på topp. Dessutom ställs han mot en knepig motståndare, som gärna tar sin chans att skrälla mot världstvåan. Oavsett har Lehecka det som krävs för att bjuda på kamp och försvara sig bra. Någon utklassning ska det inte vara tal om.

Mitt spel blir att Lehecka täcker handikapp linan på +4,5 games, till 1.71 i odds, hos Pinnacle.
This is the stats tab
This is the post tip