Världsettan Carlos Alcaraz har en extrem tacksam uppgift framför sig när han ställs mot Matteo Arnaldi, i åttondelsfinalen i US Open. Som väntat är Alcaraz i toppslag och har dominerat sina matcher hittills. Inget undantag borde råda då superskrällen Arnaldi står på andra sidan nätat.

Det har inte varit några längre bataljer ute på planen för spanjoren Alcaraz. I den första omgången gav Koepfer upp efter att ha förlorat det första setet. Därefter blev det tre raka set mot Harris. Lite kämpigare blev det, trots allt, mot Evans som tog ett set. Men det var aldrig någon riktig fara då Alcaraz ändå vann mötet - med 8 games i marginal. Större seger än så kan det bli mot Arnaldi.

Egentligen har italienaren skrällt två gånger om. I den första omgången gav Kubler upp redan efter första setet. Mot Fils blev det en tuff femsetare där Arnaldi lyckades på något sätt tråckla sig fram till en seger. Men sedan blev det 3-0 i set mot Norrie, som underpresterade hårt. Inget ska ändå tas ifrån Arnaldis insats, som gjorde sitt jobb ute på planen. Nu väntar den tuffaste möjliga uppgiften.

Hit men inte längre?

All eloge till Arnaldi, som har tagit sig rätt så långt i denna Grand Slam turnering. Däremot kommer resan med största sannolikhet att ta slut mot Alcaraz - som är flera nummer större. En parkpromenad är att vänta för världsettan.

Mitt spel blir att Alcaraz täcker handikapp linan på -9,5 games, till 1.74 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip