För världsettan Carlos Alcaraz väntar den hittills tuffaste uppgiften i Wimbledon då Matteo Berrettini står på andra sidan nätat. Alcaraz har gjort ett par blandade insatser, sett till hans nivå, men ändå klarat av att ta sig till åttondelsfinalen komfortabelt. Likaså Berrettini, som har slagit ut ett par vassa namn längst vägen. Däremot väntas resan ta slut mot storfavoriten Alcaraz.

Efter att ha dammat av Chardy och Muller stötte Alcaraz på betydligt mer patrull mot Nicolas Jarry. Chilenaren, som är i sin livs bästa form, rankad 28 i världen, gav allt och lyckades vinna ett set i tiebreak. Alcaraz var ändå klart bättre när det väl gällde som mest och vann de övriga tre seten. Totalt blev segern med 7 games i marginal.

Till mötet mot Berrettini har spelbolag lagt linan på +3,5 games på Berrettini. Lite märkligt ändå, med tanke på att detta är en Grand Slam och att Alcaraz, som ännu inte har plockat fram sitt bästa spel, står för motståndet. Förvisso har Berrettini spelat bra. Trots att han var borta sedan Monte Carlo i början av april månad, på grund av skada. Han gjorde comeback i Stuttgart och förlorade stort mot Sonego - genom att bara vinna 3 games totalt.

En revansch kom mot just landsmannen från Italien i den första omgången då Berrettini vann med 3-1 i set. Därefter har De Minaur och Zverev besegrats i raka set. Det skämtar man inte bort. Två minst sagt imponerande insatser på gräs. Fast efter ett längre skadeuppehåll är det ändå frågetecken kring fysiken och hur långt formen räcker.

Alcaraz till kvartsfinal?

Även om Alcaraz inte har varit i toppform har han lyckats besegra sina motståndare med relativt stora siffror. Det är en styrka i sig. Spelbolagets handikapp lina på -3,5 games bör Alcaraz klara av att passera oftare än varannan gång, såsom oddsen föreslår.

Mitt spel blir att Alcaraz täcker handikapp linan på -3,5 games, till 1.97 i odds, hos Pinnacle.
This is the stats tab
This is the post tip