Final i herrarnas Wimbledon där världsettan Carlos Alcaraz ställs mot världstvåan Novak Djokovic. Den sistnämnde har 34 raka segrar i denna Grand Slam turnering och är på jakt efter en åttonde titel - ett rekord som innehas av Roger Federer. Carlos Alcaraz har vuxit in i turneringen men känslan är ändå att han inte heller räcker till för att besegra Nole.

På väg till finalen har Alcaraz stött på ett par mindre bra spelare, sedan ett par starka grässpelare som Jarry och Berrettini, samt världsstjärnor som Rune och Medvedev. Mot de två sistnämnda har formen varit på topp, i och med att setsiffrorna har skrivits till 3-0. Trots att nivån är hög finns det ett par förbättringsområden kvar på detta underlag.

Detsamma kan knappast sägas om Novak Djokovic, som verkligen har visat att han trivs bäst på gräset. Han har inte ens behövt spela sitt bästa spel för att slå Cachin, Thompson och Wawrinka i raka set. Mot Hurkacz tappade Djokovic förvisso ett set, men visade klart att han är bäst när det väl gäller - som i tiebreak. I semifinalen klarade han av att slå Sinner utan bekymmer.

Djokovic numret större?

Detta blir Djokovics tuffaste uppgift i turneringen. Men finaler är han van att spela och klarar också av att hitta en världsnivå, när det väl gäller. Alcaraz spel på gräs har förbättrats, men räcker ändå inte till för att lyfta pokalen, i min bok. Spelbolaget har Djokovic som en klar favorit. Handikapp linan på -2,5 games i matchen bör Djokovic klara av att passera, även mot Alcaraz.

Mitt spel blir att Djokovic täcker handikapp linan på -2,5 games, till 1.80 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip