Final i damernas US Open där hemmahoppet Cori Gauff ställs mot Aryna Sabalenka. Amerikanskan har 3-2 i inbördesmöten mot ryskan. Spelbolag förespår en jämn final, med Sabalenka som en knapp favorit till pokalen. Mitt spelbolag landar på den mest formstarka av dem.

Gauff har tagit 3 titlar denna säsong. I Auckland, Washington och Cincinnati. Förberedelserna inför US Open har varit perfekta. Bakom sig har hon 17 segrar på de 18 senaste matcher. I min bok har hon vuxit under turneringen och spelat allt bättre. Kvartsfinalen mot Jelena Ostapenko och semin mot Karolina Muchova vittnar om att Gauff är i toppslag.

Även Sabalenka har 3 titlar denna säsong. I Adelaide, Australiska Öppna och Madrid sist, i maj månad 2023. Sedan dess har det inte blivit några pokaler. Formen är inte heller helt på topp. I semin mot Madison Keys torskade Sabalenka första setet med 0-6. Därefter fick hon kriga till sig segern i två raka tie-break set. En hel del energi lär ha gott åt hos världstvåan.

Första Grand Slam för Gauff?

Det är svårt att frångå vilken makalös form 19-åriga Gauff har. Framtiden är helt klart hennes. Att ta sin första Grand Slam inför hemmapubliken är en dröm som mycket väl kan gå i uppfyllelse, då hon har allt som krävs för att slå Sabalenka. Med ett enormt publiktryck i ryggen är chanserna stora att hon klarar av uppgiften. Större än vad spelbolag antyder med sina odds.

Mitt spel blir att Gauff vinner US Open, till 2.10 i odds, hos Unibet .
This is the stats tab
This is the post tip