I Perth och Sydney, i Australien, arrangeras för andra året i rad ATP United Cup, där 18 bästa spelare från 18 länder gör upp. Storbritanniens Cameron Norrie ställs mot hemmahoppet Alex De Minaur. Spelbolag har hemmaspelaren som en klar favorit. Mitt speltips landar på att han också gör jobbet - utan något krångel.

Spelarna möttes i den första upplagan av United Cup där Norrie vann i raka set. Innan dess och efter har spelarna mötts en gång ytterligare. Båda dess möten har vunnits av De Minaur, som har varit den bättre av spelarna under säsongen 2023.

Någon vidare avslutning på säsongen blev det inte för Norrie, som endast gick segrandes ur en av fem sista duellerna. Motståndet var blandat. Däremot har Norrie haft det oerhört jobbigt mot toppspelarna och inte haft så mycket att sätta emot. Säsongen avslutades med en förlust i raka set över världsettan Novak Djokovic, i Davis Cup slutspelet.

Värdstolvan De Minaur har som mål att etablera sig i topp 10 kommande säsong. Förutsättningar finns där, efter ett lyckat 2023. Han representerade sitt land i Davis Cup och nådde en final där formstarke Jannik Sinner blev för svår. Just i landslagssammanhang brukar De Minaur resa sig och lägga i den högsta växeln - vilket ständigt gör honom farlig att möta.

De Minaur numret större?

Då De Minaur har länge visat prov på fin form då han har representerat sitt land tyder det mesta på att vi återigen får se honom i toppslag. I och med att Norrie hade en seg säsongsavslutning borde De Minaur, med ett stort publikstöd, dra nytta av situationen och besegra motståndet.

Mitt spel blir att De Minaur täcker handikapp linan på -2,5 games, till 1.81 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip