Förstaseedade i Guangzhou Challengern, Christopher O'Connell väntas få en parkpromenad mot Dominik Palan, enligt spelbolagen. Givetvis ska O'Connell, som är rankad som bäst just nu, på plats 53 i världen, vara en storfavorit i matchen. Mitt speltips landar ändå på att Palan bjuder upp på kamp.

Med tanke på att ATP-touren om en vecka inleds i Asien är det kanske lite märkligt att australiensaren O'Connell ställer upp i en längre division och spelar tennis. Efter att ha åkt ut tidigt mot US Open finalisten Daniil Medvedev har O'Connell vunnit en Challenger i Shanghai där Yosuke Watanuki besegrades i raka set, i finalen. Något set alls tappade inte O'Connell, som är i fin form.

Även Palan spelade i Shanghai förra veckan, där han besegrade Rio Noguchi i raka set innan det blev en 0-2 förlust mot Yan Bai. Några titlar har det inte blivit för Palan, som är rankad på plats 294. Däremot har han tagit sig långt i många Challengers och ITF-turneringar. Tjecken är oftast stabil i sina servegame och även skicklig i returerna. Vilket gör honom kapabel till att göra motstånd här.

För hög handikapp lina!

Då O'Connell är i sin bästa form, med en pokal i ryggen, väntas han vara farlig även i Guangzhou. Men så är det alltid svårt att komma direkt från en turneringsvinst och leverera på samma nivå. I alla fall inledningsvis. Att spelbolag har lagt linan på -6,5 games på O'Connell är på tok för högt, i min bok. Palan är en krigare som sällan blir slagen med stora siffror.

Mitt spel blir att Palan täcker matchens handikapp lina på +6,5 games, till 1.86 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip