Världsnian Casper Ruud, som har fått stå över den första omgången i ATP Shanghai, inleder turneringen med att möta Yoshihito Nishioka. En spelare som norrmannen tidigare besegrade i Madrid men förlorade mot i Seoul. Ruud visade prov på bra tennis i Beijing som borde räcka för att slå en betydligt sämre motståndare.

Visst har det varit ett par blandade insatser från Casper Ruud, egentligen sedan finalförlusten i Båstad. Men i Beijing lyckades han besegra Jan-Lennard Struff och Tomas Martin Etcheverry innan Carlos Alcaraz blev för svår. Under många och långa stunder glimtrade Casper Ruud till och spelade briljant tennis. Jag vill tro att han är på väg tillbaka mot storformen - även om det är en bit kvar.

Yoshihito Nishioka har gjort det bra efter US Open. I Zhuhai tog sig japanen hela vägen till finalen, där Karen Khachanov blev för svår. Innan dess hade Yoshihito Nishioka vunnit åtta raka set. Även i Beijing blev det en bra insats där vinnaren Jannik Sinner blev alldeles för svår. Yoshihito Nishioka vann bara 2 games totalt i matchen, vilket visar hans svårigheter mot topp 10 spelare. En ny storförlust kan det blir mot Casper Ruud också.

Ruud given favorit!

Spelbolag har Ruud som en knapp favorit i mötet. Nishioka är redan varm i kläderna, efter att ha slagit Daniel Altmaier, i en lång tillställning som gick till ett tredje set tie-break. I min bok är Ruud numret större och borde inte ha några större bekymmer att gå segrandes ur duellen.

Mitt spel blir att Ruud täcker den låga handikapp linan på -2,5 games, till 1.79 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip