Det finns många bra anledningar att spela Carballes Baena mot Garcia-Lopez i Gstaad, den främsta är förmodligen att Baena är en jävel på snabba grusunderlag, det finns det mängder av exempel på.

Till exempel vann han ATP Quito och nådde kvartsfinal i samma turnering året innan, och då handlar det enbart om att han är bra på att hantera snabba grusunderlag – det vill säga, bollen flyger snabbt men studsen är fortfarande relativt hög.
I Gstaad går det också jävligt fort, tillsammans med Madrid är det tourens snabbaste grusunderlag i Europa, och Madrid är förövrigt den enda Masters-turneringen som Carballes Baena lyckats kvala in i? Slump?

Nej, man har inte tagit hänsyn till att Baena är så pass mycket bättre på den här typen av underlag, visst, han är en renodlad grusspecialist men precis som Estrella Burgus, han har en fallenhet för det här snabba grusunderlaget.

Taro Daniel är absolut ingen dålig grusspelare, rankad runt 80 i världen (två platser bättre än Baena), men hade väldiga problem med Elias Ymer i första omgången, tror inte Ymer är nöjd med att förlora den i raka set, om man säger så.

Nej, hade köpt oddssättningen om det vore en random gruschallenger i nån bergsby i Serbien, men man kan inte blunda för förutsättningarna här. Baena till 1,90 hos LeoVegas .

This is the stats tab
This is the post tip