Man får nog lov att respektera Carballes Baenas fina run i Winston Salem ändå. Han har aldrig varit bra på hardcourt – förrän förra veckan när han slog Pella och Ramos i raka set och pressade dessutom Kyle Edmund rätt ordentligt i två set.
Han har ju en bra serve och vi vet sedan tidigare att han presterar på höghöjdstennis, så det är inte omöjligt att det liksom släppt lite för honom på hardcourt. Sen är ju förutsättningarna i Winston Salem väldigt lika förutsättningarna i US Open, samma bollar, samma typ av hardcourtunderlag osv.

Mitchell Krueger kämpar på challengernivå och hade jätteproblem i kvalet. Räddade tre matchbollar mot collegespelaren Kwiatkovski och var set och break ner i kvalfinalen mot Hemery. Som ni förstår var det inte direkt något stabilt kval av amerikanen utan det känns snarare som att han snubblade in i huvudturneringen.

Nej, formmässigt får man ge Carballes klar fördel och som sagt, det är inte omöjligt att han börjar hitta rätt på hardcourt på riktigt och då är det ju megavärde på det här spelet, för i grunden är han en klart bättre tennisspelare.

Tycker utan vidare att Carballes ska vara favorit, så pass mycket bevisade han förra veckan i Winston Salem och då blir ju 2,05 ett kanonodds hos Bethard eller FastBet .

This is the stats tab
This is the post tip