Jag tror att Kyle Edmund väger tyngre än Carreno Busta över fem set i Australian Open. Spanjoren hade jättefin utveckling på hardcourt förra säsongen, men det känns som att den stagnerat en smula. Överlag är han inte en av världens 50 bästa hardcourtspelare, även om topparna är väldigt höga.

Edmund har utvecklat sin serve senaste säsongerna. Tidigare kan man säga att den höll, nu är den riktigt bra och ett ordentligt vapen, ingen tvekan om att han har högre acceleration i serven nu än för ett par år sedan. I första omgången, mot Santiago Giralod, förlorade han bara fyra poäng på förstaserven. Utöver det:

obreakad mot Barton i Sydney (som han dock förlorade), obreakad mot Pouille och jämna setsiffror mot Wawrinka. En godkänd säsongsinledning från britten, men det känns som att han har mer bränsle att ta av.

Carreno Busta var väldigt illa ute mot Peter Polansky i första omgången. Blev bruten fyra gånger och låg under med 2-1 i set innan kanadensaren vek sig och gav upp. Det har varit signafikativt för hans säsongsinledning, väldigt svajigt.

Tycker helt enkelt att Edmund är en mer komplett spelare än Carreno Busta och formmässigt skulle jag också säga att det är fördel britten. Tar alltså Kyle Edmund rak till 1,80 hos Nordicbet .

This is the stats tab
This is the post tip