I ATP Hamburg finns det inga spelare, oavsett rankning, som slipper första omgången. Detta innebär att även italienaren Marco Cecchinato, som vann ATP Umag i söndags kväll, sent dessutom, får spela två dagar senare mot fransmannen Gael Monfils. Det som gör att jag tycker synd om Cecchinato är att han dessutom får spela den andra matchen på center court. Arrangörerna kunden åtminstone lägga hans match sent på kvällen, för att Cecchinato skulle få mer vila, men Dominic Thiem blev prioriterad. Efter en lång och tuff vecka i Kroatien kommer Cecchinato inte att orka ställa om till Hamburg, så detta blir en klar vinst för Monfils.

Marco Cecchinato måste vara rasande över att få spela så tidigt på tisdag, med tanke på att han har fått cirka 37 timmar, från att han slog in matchbollen mot Guido Pella i finalen i Umag till att stå på huvudbanan i Hamburg och möta Monfils. Finalen i Umag började klockan 20:00 i söndags och matchen mot Monfils spelas på tisdag klockan 13:00. Det är elakt från arrangörerna, i mitt tycke. Jag är övertygad om att Cecchinato är enig med mig.

Förvisso har Cecchinato spelat mycket bra i Umag, men jag måste få nämna vilka han har slagit i turneringen. Se här:

Guido Pella 6-2 7-6
Marco Trungelliti 6-2 6-1
Laslo Djere 6-4 6-1
Jiri Vesely 2-6 7-5 7-5

Med all respekt så mötte Cecchinato aldrig några världsspelare, så det var en relativ enkel väg till titeln, även om han gjorde ett riktigt bra jobb i turneringen. Jag tar ingenting ifrån Cecchinato, men en sak vet jag - att han är trött efter fyra matcher i Umag och att han inte har fått tillräckligt med vila innan han ska möta Monfils.

Trots att Gael Monfils inte har haft någon lyckad grussäsong hittills så vaknade han till på allvar under grässäsongen. I Wimbledon slog han Gasquet, Lorenzi och Querrey innan finalisten Kevin Anderson blev för svår. Dock så spelade Monfils utmärkt och Anderson fick vinna tre tie-breaks för att ta sig förbi Monfils. Så Monfils har spelat riktigt bra på sistone och med en veckas vila, träning och uppladdning inför Hamburg är jag övertygad om att han är laddad till att fortsätta spela bra.

Då Monfils har en enorm handikapp i och med att motståndaren Cecchinato är trött och har knappt fått någon vila från Umag till Hamburg så ska Monfils klara av att vinna mot Cecchinato minst två gånger av tre försök - med dessa förutsättningar. Marknaden är på väg ner på Monfils men det är fortfarande ett stort värde i det nuvarande oddset. Därmed lägger jag ett stort spel på en rak Monfils seger till 1.80 i odds hos FastBet .

This is the stats tab
This is the post tip