Lite småstrist för Dusan Lajovic att åka ur Challengern i Todi, Italien, igår. Men det måste suga ännu hårdare att behöva åka till England idag och spela gräsmatch imorgon. Har han tur så får han ett snabbt träningspass på underlaget, regnar det så blir det inte några förberedelser över huvud taget, och det vill jag lova att han behöver när han ska göra gräspremiär mot en så pass stark spelare som Jeremy Chardy.

Skulle tippa på att Lajovic åker hit och ser det här som en träningsmatch inför Wimbledon så att han kan åka direkt till London efter matchen och träna och förhoppningsvis vinna sin första match där istället.

Lajovic är ju knappast någon grässpecialist heller. Har vunnit en av 15 gräsmatch i karriären vilket vittnar om hur lite han bryr sig om den korta grässäsongen. Det här underlaget är förvisso inte Chardys starkaste heller men han är ändå hästlängder bättre än Lajovic. Har ett mer gräsanpassat spel och fått in väldigt många fler mather på underlaget både i karriären och i år.

Även om Chardy svajar lite i sin egen serve (som han kan göra emellanåt) så tror jag att vinner denna ganska enkelt i raka set. Förra året när Lajovic gjorde gräspremiär så vann 27 poäng mot Kudla i Stuttgart och 30 poäng mot Kamke i Queens. Nej, det är uppenbart att han måste spela in sig på gräs för att ens kunna hänga med.

Tar 2-0 till 1,66 hos Leo Vegas.

This is the stats tab
This is the post tip