Det är ingen dålig semifinal det här. Helvete vad bra de har varit, Federer och Chung. Koreanen har kanske varit den som presterat bäst sett till normal nivå men Federer har även han spelar otroligt bra tennis. Absurt nästan med tanke på hans ålder.

Trots det kommer jag gå med Chung +6,5 games. Om man jämför strykeförhållandena mellan dem så anser inte jag att det ska skilja sju games över tre set. Chung är så sjukt bra nu och man undrar om han är lobotomerad eller nått, för han verkar tycka att det är hur normalt som helst att spela en grand slam-semifinal, och visar inga tecken på nervositet.
Och även om Federer är väldigt fin nu så...han är inte en av de bästa returtagarna och har han inte krossat något motståndare rent siffermässigt (förutom Gasquet då). Han nöjer sig ofta med ett break eller höjer sig i tiebreak.

Chung säger ju själv att han försöker spela som Djokovic och särskilt ta efter hur Djoko jobbar ute i hörnen. Han kliver nästan ner i spagat för att nå bollarna och har i den här turneringen bombat in sjuka passeringar, något som borde göra Federer lite skraj. Och med ett sånt försvar kommer han kunna straffa Federer, precis som Djokovic gjort senaste 3-4 åren.

Nej, som sagt, så pass bra är Chung att han täcker den här linan och jag tror även att han nyper ett set mot Federer. Till skillnad från Berdych är Chung en spelare som höjer sig i viktiga skeden.
+6,5 games finns till 1,78 hos Leo Vegas.

This is the stats tab
This is the post tip