Tycker att det luktar skräll nu igen. Vilken sjuk run han är på, Kyle. Och jag tycker att han har goda chanser att slå ut Cilic – åtminstone sett till oddset. Bethard ger honom ca 27% chans, det är för lågt – även om den här matchen i slutändan är upp till kroaten.

Edmunds högstanivå är väldigt hög. Kommer framför allt ihåg när han bollade gris i två set med Goffin i Davis Cup innan han kollapsade. Utöver det har han ju faktiskt tagit set på alla toppspelare och i den här formen kommer han bli ett hot även mot Cilic.

Man får ju trots allt ge lite credd till Fidde som tog över som Edmunds huvudtränare inför den här säsongen och vilket lyft han gjort, britten. Han ser mer ut som en topp 20-spelare än något annat. Tror dock att han kommer nog få svårt att driva på spelet i den här matchen. Taktpinnen lär ligga i Cilic hand men jag tycker samtidigt inte att man ska ta för givet att kroaten gör en lika bra insats mot Edmund som han gjorde mot Nadal.
Cilic kommer få mer på serven men Edmund är en god returtagare och kommer göra allt för att pressa ut Cilic i hörnorna där han är som svagast.

En jämn match senast de möttes som slutade 6-3,7-6 till Cilic, nu är Edmunds nivå ett par hack högre och visst vore det sjukt om han går till final Australian Open, men det här är en sjuk turnering och jag håller det ändå rätt troligt att han tar sig förbi Cilic.

Ett set lär han plocka i alla fall, det är mer eller mindre garanti på det. Edmund har spelat skiljeset i 10 av sina 11 senaste matcher (om man räknar fyr-setare som skiljeset) vilket också vittnar om att hans nivå är rätt ojämn under matcherna med höga toppar och låga dalar.

Spelar i alla fall Kyle Edmund till 3,65 hos Bethard och skickar in en slant på över 3,5 set till 1,63 hos samma bolag.

This is the stats tab
This is the post tip