Jag har ett spel igång idag: Marin Cilic mot Lukas Rosol.

Cilic vann hela hemmaturneringen i Zagreb i söndags och bara två dagar senare infinner han sig för att spela första omgången av 500-turneringen i Rotterdam.. optimalt?

Jag tror att kroaten kan få problem i första omgången mot Rosol. Nu är visserligen tjecken formsvag, men han har varit i Rotterdam i tre dagar och tränat på underlaget. För.. det ska sägas att underlaget här är mycket speciellt. En av de långsammare mattorna på touren, med en lömsk studs vilket gör det svårt att returnera - väldigt olikt det underlag Cilic precis spelat på.

Cilic vann som bekant ATP Zagreb, men jag tycker inte att han kom upp i närheten av sin högstanivå. I finalen ställdes han mot Haas som i stort sett halkade in på ett bananskal. Under turneringen täckte Phau, Lajovic och Delic sina respektive handikapp-linor och det inte knappast något positivt tecken för Cilic.

Rosol har inlett året lite knackigt. Först en godkänd match mot Nadal som möttes upp med en godkänd turnering i Sydney och sedan en smula otur mot Robredo i Australian Open. En betydelselös match i DC och förlust på Dudi Sela i Zagreb.

Ja, det är ganska svårt att värdera Rosols år så här långt. Vi vet ju att han har kapacitet och är det någon som kan slå igenom ett bra försvar, så är det han.

Med 4,5 games försprång så vinner han mot en sliten Cilic till 1,73.

This is the stats tab
This is the post tip