För första gången någonsin ställs Daniel Altmaier mot Arthur Fils, i den första omgången av ATP Masters i Paris. Något som bör gynna hemmasonen Fils, som gör en utmärkt säsong. Då Altmaier har en formsvacka landar mitt speltips på att Fils gör jobbet.

I och med svaga resultat under hösten har Altmaier hamnat utanför topp 50 på världsrankningen. Bakom sig har tysken fyra raka nederlag mot Lloyd Harris, Yoshihito Nishioka, Tommy Paul och en trött Gael Monfils sist i Wien, där Altmaier inte gjorde någon vidare insats. Altmaier är inte att lita på, vilket gör att spelbolag har honom som en given underdog i mötet.

En annan anledning är att 19-årige Arthur Fils, med en titel i Lyon på grus, är i fin form. Sitt livs bästa, faktiskt. Fils har varit svårslagen under hard-court säsongen efter US Open, med en finalplats nyligen i Antwerp där Alexander Bublik blev för svår. Därefter blev det en tidig exit mot finalisten i Wien, världstrean Daniil Medvedev. Fils har därefter fokuserat på denna turnering.

Dagsformen avgör?

Eftersom Altmaier sliter hårt med formen talar det mesta för en Fils seger. Med ett hemmastöd i ryggen bör inte Fils ha några större bekymmer med att gå segrandes ur duellen. I min bok bör vinsten skrivas med klara siffror.

Mitt spel blir att Fils täcker den låga handikapp linan på -3,5 games, till 1.97 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip