Grusspecialisten Pedro Martinez ses som en liten underdog hos spelbolagen när han ställs mot Daniel Altmaier inledningsvis i ATP Estoril. Mycket märkligt med tanke på att Martinez har en turneringsseger bakom sig, ifrån en challenger i Girona. Altmaier har varit formlös hela säsongen och kommer att få det tufft. Här är mitt speltips i den första omgången.

Nej, någon vidare start på säsongen har det inte blivit för Altmaier och speciellt inte på grus. Där har han förlorat två dueller av två möjliga. Ett stort frågetecken har funnits kring fysiken - som inte helt har varit på topp. I förra veckan tog tysken sig förbi Harold Mayot innan Jan-Lennard Struff blev för svår. Nu gäller det att ställa om till det röda underlaget och där väntas han få problem.

Speciellt då Martinez redan är varm i kläderna. Spanjoren har åtta segrar av tio möjliga på gruset, som är helt klart hans favoritunderlag. Bakom sig har han fem raka segrar över helt okej spelare, där Radu Albot slogs i finalen - i två raka set. I Girona tappade Martinez bara ett set och såg mycket bra ut. Bland annat var han oerhört svår att bryta ner, samtidigt som grundslagen var stabila.

Vem drar det längsta strået?

Då både dagsformen och underlaget gynnar Martinez har jag svårt att se honom som en underdog. Martinez har dessutom redan slagit Altmaier - i deras enda inbördesmöte som spelades på grus i Kitzbüchel. Martinez bör ses som ett mycket större hot än vad oddsen föreslår.

Därmed finns det ett stort värde att hämta på att Martinez går segrandes ur duellen.

Mitt spel blir att Martinez vinner matchen, till 2.10 i odds, hos bet365 .
This is the stats tab
This is the post tip