Hemmahoppet Thanasi Kokkinakis är ingen favorit att hålla i handen när han spelar "kvällsmatchen" i ATP Adelaide mot Dusan Lajovic. Dels för att serben har en 2-0 fördel i inbördesmöten - även om det var ett bra tag sedan spelarna möttes sist. Dels för att Kokkinakis har varit skadad ett tag och är fortsatt formsvag. Mitt speltips blir att Lajovic pajar festen.

Rankar 52:a i världen kommer Lajovic från en lyckad säsong, där det blev en titel på grus i Banja Luka. Det blev en bra avslutning, med ett par segrar över ett par topp 50 spelare i ATP Shanghai innan Alex De Minaur blev för svår i en jämn kamp i ATP Paris. Sedan dess har Lajovic laddat batterierna och kommer utvilad och fräsch till sin första turnering för i år.

Kokkinakis valde att avsluta säsongen med ett par Challengers - utan framgång. Både i Playford och Sydney fick han lämna walk-over, på grund av skador. Innan dess hade han hunnit med att slå ett par spelare, rankade mellan 300-500 på ATP-touren. I Brisbane, i år, spelade han mot landsmannen Rinky Hijikata, men fick se sig besegrad i raka set.

Tredje raka för Lajovic?

Eftersom Lajovic visade prov på fin tennis avslutningsvis har jag svårt att se honom som en given underdog. Speciellt då Kokkinakis verkar dras med fysiska bekymmer och en svag form. Då finns det ett stort värde i oddset på att Lajovic vinner för tredje raka gången över Kokkinakis.

Mitt spel blir att Lajovic vinner matchen, till 2.62 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip