Det har visat sig vara lönsamt att spela på Carlos Alcaraz i ATP Masters i Indian Wellls. Inte nog med att Matteo Arnaldi, Felix Auger-Aliassime, Fabian Marozsan, Alexander Zverev och Jannik Sinner har slagits på löpande band. De jämna handikapp linorna hos spelbolagen har täckts - med goda marginaler. Något som mycket väl även kan bli fallet i finalen då spanjoren ställs mot Daniil Medvedev. En konkurrent som han har 3-2 mot i inbördesmöten. Här är mitt speltips i den avgörande kampen.

Som vanligt går det att räkna med Medvedev när det kommer till hard-court underlaget. Även denna gång har Australiska Öppna finalisten inte gjort sina fans besvikna. Totalt har det blivit två setförluster. Först inledningsvis mot Roberto Carballes Baena och sist i semifinalen mot Tommy Paul - där ett 1-6 underläge vändes i det andra setet tiebreak. I det tredje setet var amerikanen tom i tanken och världsfyran kunde avancera vidare.

Även om säsongen inte har motsvarat de skyhöga förväntningar har Alcaraz lyckats hitta sin toppnivå, i en turnering där han trivs som fisken i vattnet. I semin fick världstvåan lite bekymmer efter regnuppehållet mot tourens mest formstarka spelare. Men underläget vändes till en komfortabel seger därefter, då allt stämde för Alcaraz. Tempoväxlingarna fortsätter att hålla en världsklass och då är han bara ostoppbar.

Försvarar Alcaraz titeln?

Givetvis ska Medvedev ha beröm för att ha hållit en rätt så jämn nivå genom turneringen. Men spelet har varit långt ifrån den nivån som Alcaraz har visat prov på. Medvedev behöver ha sin bästa dag någonsin för att utmana om pokalen. Trots det känns Alcaraz för svår - då han är i toppslag.

Mitt spel blir att Alcaraz täcker handikapp linan på -2,5 games, till 1.78 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip