I US Open i tennis har vi fått se massvis av skrällar. Stora namn har underpresterat och tidigt blivit utslagna. Sedan finns det några som har spelat bra men mött stentufft motstånd. En av dem är Stefanos Tsitsipas som inte klarade av att bryta ner Dominic Stricker - som gjorde en utmärkt insats. Schweizaren ställs i nästa omgång mot Benjamin Bonzi. Två spelare som är utanför topp 100 på ATP-rankingen.

Det går inte att vara annat än mäkta imponerad av 21-årige Stricker. Redan i kvalet imponerade han stort. Känslan är ändå att han har växt i denna Grand Slam turnering. Efter att ha besegrat ATP Umag vinnaren Alexei Popyrin med 3-1 i set vände Stricker på ett underläge mot Tsitsipas. Det fanns knappt något enkelt game för världssjuan, som trots bra prestation fick se sig besegrad.

Risken är stor att Bonzi går samma väg till ödes. Arrangörerna har Bonzi ett wild-card, som han ändå har tagit vara på. Efter segern mot landsmannen Quentin Halys med 3-1 slogs amerikanen Eubanks med samma setsiffror. Inte ska tas ifrån insatsen från Bonzi, men motståndet höll inte direkt sin vanliga klass. Däremot ska Bonzi ha beröm för att ha varit stark i avgörande lägen.

En öppen tillställning?

Spelbolag erbjuder jämna odds på vinnarspelet. Märkligt med tanke på formen som Stricker har visat upp. I min bok är han en given favorit till seger. Därför finner jag ett stort värde i att han ska ta sig vidare till en åttondelsfinal.

Mitt spel blir att Stricker vinner över Bonzi, till 1.80 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip