Det stora hemmahoppet Dominic Stricker har fått ett wild-card till ATP Basel där han ställs mot kvalspelaren Benjamin Hassan. Den unga schweizaren presenterade sig på riktigt i US Open, men har sedan dess haft enorma problem med formen. Något som Hassan definitivt borde kunna dra nytta av. Vilket leder till att libanesen får mitt speltips - i alla fall till den graden att han gör en bra insats igen.

Kort och gott, det har inte blivit en enda seger för Stricker, som såg så vass ut i årets sida Grand Slam turnering, under de fyra senaste turneringar. Två av dessa har varit Challengers dessutom. Formen är alltså riktigt illa, där 21 åringen har helt tappat självförtroendet. Någon enkel match är inte heller att vänta mot Hassan.

För kvalspelaren har hållit en hög nivå inledningsvis. Han har slagit Medjedovic och Koepfer, båda med 2-1 i set. Det är knappast några dåliga motståndare direkt. Då Hassan, som lyckades kvala in till Stockholm Open men torskade mot Emil Ruusuvuori, är varm i kläderna är han mer än kapabel till att få med sig ett bra resultat.

Hassan bjuder på kamp?

Förra året när spelarna möttes i Davis Cup i Schweiz vann Hassan i raka set. I min bok har han en stor chans att återupprepa bedriften. Någon överkörning eller lätt seger för Stricker är det verkligen inte tal om.

Mitt spel blir att Hassan täcker handikapp linan på +3,5 games, till 1.91 i odds, hos Unibet .
This is the stats tab
This is the post tip