Semifinaler i Davis Cup, så kallad VM i tennis, inleds med möten mellan Finland och Australien samt Italien mot Serbien.

I det första mötet är Australien lite väl stora favoriter till seger. Spelbolag erbjuder 1.15 i odds på att australiensarna ska ta sig till final. Visst har Australien bra spelare, i form av Alex De Minaur, Alexei Popyrin, Max Purcell och Jordan Thompson - samt dubbelspecialisten Matthew Ebden. Men Emil Ruusuvuori och hans landsmän ska givetvis inte underskattas, efter att ha slagit ut de regerande mästarna Kanada.

Med Novak Djokovic i spetsen känns Serbien hetast. Det har varit en lång säsong för världsettan, med ett slutspelet sist i Turin och en titel. Däremot verkar inte detta ha tagit så mycket på energin. 36-åringen är i toppslag och ställer upp och spelar singeln och dubbeln. I övrigt finns Laslo Djere, Dusan Lajovic, Miomir Kecmanovic och Hamad Medjedovic i Viktor Troickis uttagna trupp. Ingen dubbelspecialist, men taktiken är att vinna i två raka matcher, precis som man gjorde mot Storbritannien.

Nole är skillnaden!

I och med att Serbien har världsettan motiverad är det svårt att se någon annan nation stoppa dem.

Italien har Jannik Sinner i högform, men han har matchats hårt och visade sig vara numret sämre sist i Turin när han förlorade finalen mot Djokovic. Med en utvilad trupp har serberna en bra utgångspunkt och bör kamma hem sin andra turneringspokal sedan året 2010.

Mitt spel blir att Serbien vinner Davis Cup, till 1.83 i odds, hos bet365 .
This is the stats tab
This is the post tip