Dagens mest givna spel är över 22,5 games mellan De Minaur och Opelka. De Minaur är den klart bättre spelaren som kommer aspirera på en topp 20-plats innan året är över. Opelka är å andra sidan ett servemonster som hållit serven i sju raka set och ca 35 servegem. Det är imponerande får man lov att säga.

Sen är ju inte De Minaur omöjlig att slå igenom heller. Opelka slår för kung och forsterland när bollen är i spel och han kommer med säkerhet hålla minst 9 av 10 servegem i de här varma förhållandena. I Sydney är det nämligen väldigt varm luft nu som gör att bollen flyger snabbt plus att underlaget har låg studs som gynnar spelare som servar som monster och spelar flackt.

Sen har inte De Minur särskilt lätt mot hårdslående spelare. Senast var han totalt utspelad av Tsonga och får ständigt problem med Medvedev, Cilic och Berdych. Nu ska såklart inte 100-rankade Opelka jämföras fullt ut med dessa spelare, men det är påtagligt vilka problem De Minaur har mot powerspelare.

Räknar med att överlinan spräcks här och jag är inte främmande för att Opelka nyper ett set. Han avslutade förra året med två raka titlar på challengertouren på snabba underlag. Förra året när amerikanen var i Australien och spelade vid den här tidpunkten fick han inte åtta tiebreak på tolv set vilket är ett bra kvitto på att hans offensiva spel fungerar utmärkt i de här förhållandena.

Över 22,5 games finns till 1,71 hos FastBet eller Bethard .




This is the stats tab
This is the post tip