ATP finalen i OS i Brasilien spelas mellan argentinaren Juan Martin Del Potro och skotten Andy Murray. Observera att finalen spelas bäst av fem set, alltså, först upp till tre set. Givetvis är Murray favoriten till OS guldet men han ska definitivt inte vara så pass stor favorit när det gäller antal games i matchen. Då Del Potro har en stark serve som ofta följs av en stenhård forehand blir +6 i handikapp för Del Potro en aning för högt. Dessutom är ju detta en OS final så ingen tvekan om att båda spelare kommer att ge det där lilla extra i varje poäng.

Del Potro startade turneringen på ett fenomenalt sätt. Genom att slå ut världsettan Djokovic i två raka tie-break sets lyfte han sig och har sedan dess spelat med ett stort självförtroende. Efter Djokovic blev det vinster mot Sousa (2-1), Daniel (2-1), Bautista-Agut (2-0) och i går slår han ut Nadal i det tredje setet, avgörande tie-break. Slutligen är det Andy Murray som behöver besegras för att han ska ta ett OS-guld.

Andy Murray har favorit en stor favorit i samtliga matcher på vägen mot finalen. Resan började med Troicki (2-0), Monaco (2-0), men sedan tappade han ett set mot både Fognini (2-1) och Johnson (2-1) innan han i går slog ut Nishikori komfortabelt med 2-0 i set. Efter ett långt och framgångsrikt år har Murray stundtals visat trötta tecken, som har resulterat i lite slarv och därmed tappade set. Nog är jag övertygad om att han kommer att höja skärpan i finalen men att möta Del Potro har visat sig vara tufft både mentalt och fysiskt.

När Murray och Del Potro har mötts så har det varit under griniga omständigheter. Under ett möte hade Murray kommentarer om Del Potros serve game varpå Del Potro psykade med att fråga om Murray ska gå och gnälla för sin mamma. Domaren gjorde det rätta och bad dem båda att hålla tyst. Sedan dess har det varit lite knivigt mellan dem på banan. Inbördes leder Murray med 5-2 men på de fyra senaste matcherna är det 2-2 som gäller. De tre senaste matcherna har gått till ett tredje och avgörande set, så det är jämnt när dessa två herrar möts.

Marknaden har sjunkit på Murray. En anledning kan vara att Del Potro hade en lång match i går mot Nadal. I mitt tycke ska detta dock inte ha någon betydelse då Del Potro har ett spel som kan slå alla motståndare, inklusive Murray. I sina egna servegame är han aggressiv och kommer att styra spelet. Då Del Potro dessutom är svår att bryta finner jag ett värde i att han täcker upp handikappspelet där linan är på +6 på Del Potro. Oddset är 1.80 och spelet läggs hos Sportingbet.

This is the stats tab
This is the post tip