Här har vi ett kanonodds på spanjoren Feliciano Lopez mot Delbonis i Gstaad. Lopez är ju som ni säkert vet en serve- och volleyspelare vars spelstil inte ska passa särskilt bra på grus, men nu är kruxet att gruset i Gstaad är väldigt snabbt och då blir många spelare helt plötsligt felvärderade i den här turneringen. Genom åren har faktiskt hardcourtspelare gått bättre här än renodlade grusspelare.

Förra året gick till exempel Hanfmann till final och 2016 vann just Feliciano Lopez, värt att notera är att en väldigt gräs- och hardcourtspecialiserad Dustin Brown gick till semifinal 2016, en ganska klar indikation på att det här underlaget gynnar den typen av spelare.

Men det finns mer saker som ger Lopez fördel här, han har redan 2-0 inbördes och det är inte så att Delbonis har tourens bästa passerslag. Han behöver tid på sig, argentinaren, och mot Lopez kommer han inte kunna loopa tillbaka med galen toppspinn när han blir pressad.

Två saker som retar mig här dock, Lopez har inte spelat sedan Wimbledon vilket gör att han kan uppträda lite rostigt i Gstaad, å andra sidan ser hans kalender alltid ut så här så det borde inte göra så mycket. En annan sak är ju att jag tror att det blir en jämn match det här, Lopez har inga bra returer och Delbonis serve är en smula underskattad.

Tror på en jämn match med höga setsiffror vilket ger värde till att spela Lopez till 2,45 hos FastBet och Bethard samt över 22,5 games till 1,84.

This is the stats tab
This is the post tip