I den första omgången av ATP Båstad har vi, enligt oddsmarknaden, ett helt öppet möte mellan uzbeken Denis Istomin och svensken Mikael Ymer. Detta är jag oenig om. Jag håller inte på något sätt på landsmannen Mikael Ymer - dock ska han vinna denna match. Anledningen till detta är att Denis Istomin har spelat bra på gräs i flera veckors tid nu, MEN... Denis Istomin har ingen seger på grusunderlaget detta år. När oddsmarknaden erbjuder nästan dubbla pengar så finner jag ett hav av värde på Mikael Ymer.

Trots att Denis Istomin åkte ut direkt mot Nick Kyrgios i Wimbledon spelade han helt okej i turneringarna innan dess och lyckades slå namn som Andreas Seppi, Gilles Simon, Florian Mayer och Philipp Kohlschreiber. Det är imponerande. Denis Istomin är sedan tidigare grym på gräs. Något han inte är grym på är gruset. Där han har spelat 7 (!) turneringar utan att vinna en endaste match. Det är katastrof. För att verkligen visa hur dålig Denis Istomin är på grus så spelades en av dessa sju turneringar i Uzbekistan och Dennis Istomin förlorade då mot en 289 rankade spelare i raka set.

Så det är helt upp till Mikael Ymer att vinna denna match. Sedan april månad 2018 har 19-årige Mikael Ymer spelat på grus och inte ändrat underlag. I förra veckan spelade han en Challenger turnering i just Båstad där han vann tre matcher mot följande motståndare:

Carlos Berlocq 61 46 75
Calvin Hemery 64 36 62
Zdenek Kolar 63 16 60

I semifinalen blev Pedro Martinez från Spanien för svår. Därmed har Mikael Ymer haft den perfekta uppladdningen inför årets ATP Båstad turnering, där han dessutom kommer att ha fansen på sin sida också - vilket ger honom ytterligare en dimension. Det betyder mycket att ha publiken med sig när man är 19 år gammal och spelar hemma, så detta ska Mikael Ymer ta vara på.

Det finns inga inbördes möten mellan spelarna. Med tanke på hur uselt Dennis Istomin spelat på grus-underlaget så ska Mikael Ymer vara en favorit till att vinna mötet. Så jag lägger ett stort spel på en rak Mikael Ymer seger till 1.95 i odds hos Bethard och FastBet .

This is the stats tab
This is the post tip