Sista matchen på huvudbanan av ATP Hamburg i Tyskland spelas mellan argentinaren Diego Schwartzman och hemmahoppet Cedrik-Marcel Stebe. Båda har tagit sig vidare till den andra omgången genom att besegra sina respektive motståndare med 2-0 i set. Då båda också är i bra form ser jag detta som ett tufft möte där Stebe kan skrälla. I mitt tycke ska det inte vara nästan dubbla pengar på att Stebe åtminstone kniper ett set så värt att kika närmare på ett set spel.

Spelarna har aldrig mötts. Det de har gemensamt är att båda är skickliga på just grus och har det som sitt favorit underlag.

Efter att ha åkt ur Wimbledon åkte Schwartzman till Sverige för att spela i Båstad. Så här har hans senaste matcher efter Wimbledon slutat:

Andreas Haider-Maurer 6-2 6-3 (Hamburg)
Andrey Kuznetsov 3-6 3-6
Renzo Olivo 6-4 6-1
Maximilian Marterer 6-1 6-3

Det började väldigt bra i Båstad men sedan blev Kuznetsov alldeles för svår. Mot Haider-Maurer skulle han aldrig ha några problem och där blev det en enkel seger. Dock ställs han nu mot en tysk som har satsat hårt på grusturneringar, såsom Marburg Challenger och sedan Braunschweig Challenger, innan han kvalade in till Hamburg. Stebe har åtta segrar på tio matcher. Se här:

ATP Hamburg
Damir Dzumhur 6-3 6-4
Oscar Otte 6-7(2) 7-6(2) 6-1 (kval)
Marton Fucsovics 7-5 6-7(3) 6-4 (kval)

Braunschweig Challenger
Marton Fucsovics 4-6, 1-6
Attila Balazs 4-6 7-5 6-2

Marburg Challenger
Filip Krajinovic 2-6 3-6
Arthur De Greef 6-4 6-4
Yannick Hanfmann 6-4 6-3
Calvin Hemery 7-6(10) 7-6(5)
Julian Lenz 6-3 7-6(6)

I mitt tycke är det helt skapliga namn som Stebe har lyckats besegra de senaste veckorna. Att han dessutom har tre segrar i Hamburg visar att han är i god form, att han är hungrig och kapabel till att ställa till det, precis som han gjorde mot Dzumhur, där Stebe var en liten underdog.

Då jag är övertygad om att Stebe kommer att kriga för varje poäng ser jag också en öppning till att han ska klara av att ta ett set mot Schwartzman, som kan blanda och ge stundtals. Därmed finner jag ett värde i att spela på Stebe 1.5 Set till 1.95 i odds och lägger spelet hos bolaget som sponsrar turneringen, nämligen Bwin .

This is the stats tab
This is the post tip