Dagens andra match från ATP 500 Washington spelas på huvudbanan mellan Grigor Dimitrov och Daniel Evans. Där är Dimitrov en stor favorit men baserat på Dimitrovs senaste matcher tvivlar jag ändå på att detta blir någon enkel affär.

Trots att Dimotrov har vunnit deras hittills ända inbördesmöte, som spelades ute på gräs, så var den matchen hur jämn som helst. Evans tog ledningen med 6-2, innan har förlorade en spännande tiebreak i det andra setet med 7-5. Tredje setet vann Dimitrov med 6-4. Jag tycker siffrorna talar sitt klara språk och visar att Dimitrov inte har lätt mot en spelare som Evans.

För mig börjar Evans bli allt mer och mer en all-around spelare som faktiskt är skicklig på det mesta. Han har byggt upp ett stabilt försvar, där han tar vara på sina chanser, spelar smart och bryter motståndarnas servegame statistikmässigt var tredje gång. Det är en grym statistik för en som har rankning 82 på touren. Försvarsmässigt så räddar han 65 % av sina egna breakbollar (i jämförelse med Dimitrovs 63 %).

Anfallsmässigt så vinner Evans poäng på 70 % av sina första servar, vilket förklarar varför det är så svårt att bryta honom. Han har ett starkt psyke och spelar med stort självförtroende även när det kommer till hans andra serve. Evans bjuder inte på många dubbelfel och inte mycket slarv heller, till skillnad från den oberäkneliga Dimitrov.

Det går att säga mycket om Dimitrov och hans stora kapacitet att bli bäst i världen. Men i och med att han många gånger är väldigt seg i uppstarten av en match så tappar han både viljan och kämparglöden. Han står för en hel del skrällar oddsmässigt och då menar jag skrällar emot honom. Innan Wimbledon åkte Dimitrov ut i 5 (!) första omgångar i rad.

Formen hos Dimitrov är långt ifrån den som vi är vana att se. Det slarvas alldeles för mycket i både offensiven och defensiven, samt att en stabil spelare i form av Evans står på andra sidan nät. Handikapp linan för antal games i matchen ligger på +4,5 för Evans med oddset 1.73 - vilket spelas hos William Hill .

This is the stats tab
This is the post tip