Jag kanske bankar in en massa öppnar dörrar nu, men Dimitrov ska ju bara bolla gris med Istomin. Jo, Istomin spelar sin livs tennis och servar jättebra men herregud, han möter Dimitrov nu som är så fruktansvärt mycket bättre och dessutom minst lika formstark.

Det måste ha tagit ordentligt på Istomins krafter att avfärda Djokovic och Carreno Busta. Inte minst mentalt och att han ska orka ladda om efter två knallar som mer eller mindre garanterar honom spel på ATP-touren under resten av året, det tror jag inte på.

Normalt sett så tycker jag att Istomin ofta är för feg, just därför han så sällan skräller. Han spelar väldigt aggressivt men går ändå sällan mot linjerna vilket gör att motståndarna ofta får tid på sig att passera - även om han slår hårt. En extremt dålig match av Carreno Busta ska vi också säga.

Dimitrov då. Han har varit fruktansvärt bra i år. Kan utan tvekan slå alla som är kvar i fältet. Faktum är att han, det senaste året, slagit samtliga farliga spelare som är kvar i fältet (förutom Federer). Det är imponerande och ett tecken på att han ska vara bra mycket bättre rankad än 15. Just nu, kanske femma.

Han har hittat en riktigt fin säkerhet i grundslagen, Dimitrov, vilket för att Istomin inte kommer få något gratis. Servar också jävligt bra, så det blir minst sagt tufft för uzbeken.

Man ska komma ihåg att det, vid det här skedet i turneringen, börjar visa sig hur vältränade spelarna är. Istomin är verkligen inte vad att spela så här mycket: 11 timmar och totalt 14 set har han spelat. Det är extremt mycket, särskilt med tanke på att han gnällde på kroppssmärtor redan efter andra omgången.

Min gissning är att Istomin kommer hänga med i första set och sedan kollapsa.

Plockar 3-0 till 1,86 hos Nordicbet

This is the stats tab
This is the post tip