Inomhus, i en lågprioriterad turnering, skulle jag inte hålla Dimitrov så pass stor favorit som han är mot Janowicz. Som jag skrev i en tidigare rek, han servar på sin högstnivå nu, polacken, och då är han inte att leka med.

Det är alltid ett par favoritfall i Stockholm Open och visar inte Dimitrov upp sig från sin bästa sida får han garanterat problem. Det är trots allt 2-2 inbördes där Jerzy vunnit på snabba underlag medan Dimitrov vunnit på grus och i Sofia. Vid det sistnämnda tillfället var mitt under polackens tyngsta period i karriären, trots det tog han alltså Dimitrov till skiljeset.

Vad som är signifikativt för deras möten är först och främst att Dimitrov alltid är storfavorit men också att han aldrig täckt sin handikapplina mot Janowicz. Och det här snabba underlaget gynnar polacken, marginalerna blir mindre och hans enorma serve kommer väl till användning.

Så, Janowicz har bara blivit breakad fem gånger på tio set mot Dimitrov och hans holdporcent lär vara ett hack högre än normalt nu. Känns ytterst troligt att han täcker handikapplinan men jag går för glory här och spelar polacken rak till 3,60 hos Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip