Bästa fredagsspelet? Handikapp på Dimitrov mot Nadal, inget snack om den saken.

Tycker deras H2H talar ett tydligt språk. Nadal överlägsen på långsamma underlag och Dimitrov hänger med bra på snabba underlag. De har spelat sex matcher på hardcourt där Nadal visserligen leder med 5-1 i matcher men vad som är relevant är att Dimitrov täckt 4,5-linan i fem matcher och nypt set i SAMTLIGA sex. Vad som är ännu intressantare är att Dimitrovs enda vinst mot Nadal kom just i den här turneringen förra året. Det är också det snabbaste underlaget de mötts på, så visst är det tydligt, ju Snabbare underlag, desto större chans har Dimitrov.

Väldigt positiv formkurva på bulgaren också. Han vann ju i Cincinnati och har tre väldigt väl genomförda matcher i Peking. Egentligen kan man säga att Nadal mött tre spelare som ska passa honom väldigt bra, Khachanov och Isner är riktiga sluggers som inte har säkerheten att hota Nadal. Pouille däremot har samma spelstil som Khachanov men även säkerheten och då blev Nadal ordentligt pressad. Fullt lika enkelt har han uppenbarligen inte för Dimitrov.

Så, historiken, underlaget och formen talar till bulgarens fördel. Han ska utan vidare kunna täcka 4,5-linan till 1,61 hos Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip