John Isner är i farten och det betyder i vanlig ordning jämna set och tiebreaks – oavsett vem han möter. I det här fallet är det världens bästa tennisspelare, Novak Djokovic, men amerikanens serve kommer ändå vara ett stort problem för världsettan.
Det har blivit tiebreak i 9 av deras 10 möten, och då ska man veta att Isner var totalt borträknad i det mötet som inte gick till tiebreak, förmodligen hans formsvagaste period någonsin på touren. Och på långsamma hardcourtbanor har fem av fyra matcher gått över 22,5. Bland de långsamma banorna räknar jag Indian Wells, Paris och Miami.

Långsamt är det i London, men spelarna verkar ha jätteproblem att returnera i alla fall. Bara ett servegenombrott mellan Anderson och Thiem, där den sistnämnde bara förlorade tre poäng i egen serve i andra set. Få breakchanser även mellan Federer och Nishikori men det beror nog i första hand på att båda returnerat väldigt dåligt. Oavsett, märkliga siffror med tanke på hur långsamt banan spelas.

Studsen i London är hög, precis som i Paris, och det gynnar John Isner. Han har tourens bästa kickserve vilket gör att motståndarna måste returnera väldigt långt bak i banan eller högt över huvudet – som bäddat för att han ska hålla serve.
Han kanske inte spelat som en gud under inomhussäsongen, Isner, men han har servat på mycket hög nivå, även med hans mått mätt. 12 tiebreak på 7 matcher vittnar om att det blir ytterst serveorienterade matcher på den här typen av underlag.

Över 22,5 games känns given till 1,87 hos LeoVegas , 888sport eller MrGreen .

This is the stats tab
This is the post tip