Har fruktansvärt svårt att tro att Djokovic bollar gris med en väldigt formstark Dusan Lajovic. Han är ju inte riktigt sig själv, Djoko, och har nog en bra bit tillbaka till den spelmässiga nivå han hade för ett par år sedan. Mycket sitter nog i huvudet och det är inte ovanligt att familjelivet tar fokus från tennisen, det har vi sett otaliga exempel på.

Lajovic kommer från en titel på challengertouren och har följt upp det med ett imponerande kval här i Monte Carlo. Han är, till skillnad från Djokovic, en utpräglad grusspelare och när Djokovic nu ska spela på den långsammaste banan på touren så tror jag att det kan bli tufft. Han har liksom inga vapen längre och då blir det ännu svårare på gruset. Han måste lägga om sitt spel helt och hållet och frågan ni mig så luktar det skräll här.

Även om Djokovic vunnit ett par gånger i Monte Carlo har framgångarna i just den här turneringen uteblivit senaste åren. Han verkar generellt rätt lost och med tanke på hur usel han sett ut senaste månaderna så...Lajovic blir en tuff nöt att knäcka.

De är goda vänner och har tränat väldigt mycket tillsammans genom åren. Djokovic alltid mycket bättre så klart, men senaste tiden har hans forehand varit sjukt dålig och dessutom har han lagt om serven och därmed tappat i precisionen.

+4,5 games på Lajovic till 1,78 är klickat hos LeoVegas .

This is the stats tab
This is the post tip