Nu är det som uppdukat för att Millman ska få en reaktion efter vinsten mot Federer. Har han någonsin slagit någon av ”Big four” förut? Nej, såklart inte. Har han varit i kvartsfinal i en Grand Slam tidigare? Nej, det har han ju självklart inte heller varit.

Ett par gånger tidigare har han dock mött vad man förr kallade ”the big four”, alltså Federer, Nadal, Djokovic och Murray. Om man bortser från matchen nu senast med Federer så har han aldrig varit nära, förutom då mot just Federer. Gamesmarginalen mot övriga ser ut så här:

Murray:
9 games (6-3,7-5,6-2)
6 games (6-1,5-7,6-2)

Nadal:
12 games (6-1,6-3,6-2)

Djokovic:
9 games (6-2,6-1)

Problemet för Millman är att han inte har något som helst serve att falla tillbaka på och är inte tillräckligt tempostark för att kunna stå upp mot den här typen av spelare. Vad som är iögonfallande när man tittar på statistiken mot toppspelarna är att han blivit dubbelbreakad i 8 av 11 set, så det är knappast någon spelare du vill hålla i handen vid underläge 2-0 i set, om jag säger så.

Linan på 7.5 games kommer med största sannolikhet att ryka all värlens väg, för man ska veta att det är ytterst vanligt att spelare som Millman får reaktion efter en vinst mot en toppspelare. Sen är det också lätt att glömma att Federer hade 6-3, 5-4*40-15 innan raset satte igång.

Djokovic -7,5 games är taget till 1,66 hos betfinal .

This is the stats tab
This is the post tip