I den första omgången av ATP Toronto möter Damir Dzumhur från Bosnien greken Stefanos Tsitsipas. Marknaden har Tsitsipas som en favorit till seger och det är jag helt enig om. Vinnaroddset på Tsitsipas ligger runt 1.60 och uppgiften känns inte allt för tungt heller. Med tanke på hur Tsitsipas har spelat på sistone ska han dessutom ha en stor chans att vinna detta möte enkelt.

Damir Dzumhur har spelat många matcher i år redan, där han har vunnit 20 stycken och förlorat 21 stycken. Han har en titel i Antalya, Turkiet, på gräs, där motståndet förvisso inte var det bästa, kan vi lugnt konstatera. Efter ett hittills okej år ligger han på plats 24 i rankningen. Han kommer härnäst från Los Cabos turneringen i Mexiko, där han vann mot Fabbiano och Mmoh i raka set innan Del Potro blev för svår och siffrorna skrevs till 3-6, 6-7. Att få möta spelare som Del Potro och Tsitsipas, som trots sin längd är duktiga all-around och inte bara serven, är något Dzumhur har svårt för - så jag ger honom inte mycket till chans att skrälla här.

Även om Dzumhur har besegrat Tsitsipas i deras enda möte som kom förra året, i Istanbul, på grus, så var detta säsongen då Dzumhur slog igenom på allvar. Sedan dess har formkurvan stannat av lite, medan för Tsitsipas är det precis tvärtom. Tsitsipas går från klarhet till klarhet. Senast i Washington gjorde han en kanon turnering, där han tog tre stora vinster mot:

David Goffin 6-3 6-4
James Duckworth 6-3 6-4
Jared Donaldson 3-6 6-3 7-5

I semifinalen mötte Tsitsipas tysken Alexander Zverev (som sedan vann turneringen). Där gjorde Tsitsipas ett mindre bra första set, men sedan var han svår att bryta i det andra setet. Serven fungerade bra, hans forehand var grym, returerna satt fint och bakhanden var en aning bättre än i första set. Efter många deuce så lyckades Zverev bryta och sedan serva hem setet och matchen. Dock har Tsitsipas mycket positivt att ta med sig från det sista setet. Med det spelet slår han Dzumhur enkelt och linan -2,5 games ska han kunna täcka med fortsatt bra servande och grymma returer.

Då Dzumhur inte trivs med superagressiva spelare som Tsitsipas, i synnerhet på hardcourt underlag, så ska Tsitsipas ha väldigt goda chanser att vinna denna match, med en -2,5 lina, så jag spelar på Tsitsipas -2,5 games i matchen till 1.88 i odds hos LeoVegas .

This is the stats tab
This is the post tip