För andra gången i år ställs Evgeny Donskoy mot Antoine Bellier, utanför ATP-touren. Ställarna möts i en Challenger-turnering i Guangzhou. Det första möte vanns av Bellier i Pau, Frankrike, i två raka övertygande set. En liknande tillställning blir mitt speltips.

Den 33-årige ryssen börjar närma sig slutet av sin tenniskarriär, även om han fortfarande spelar en hel del turneringar. Däremot är formen långt ifrån hans bästa, då han ständigt åker ut mot betydligt sämre rankade spelare. Sist spelade han i en annan Challenger, i slutet av juli månad, där han krigade till sig en seger mot en wild-card spelare innan Illya Marchenko blev för svår.

Schweizaren Bellier är 26 år, en vänsterhänt spelare med enhandsbackhand. Även hans form har varit svajig under slutet av sommaren. Fast i en Challenger i Shanghai spelade han fint och tog sig förbi Arjun Kahde och Terence Atmane innan Li Tu blev för svår. Ändå bjöd Bellier på hård kamp. I min bok ska han inte ses som någon underdog, utan mer som en liten favorit till seger.

Oklart status på Donskoy!

I och med att Donskoy inte har spelat sedan den 26:e juli 2023 är det också ett stort frågetecken kring både fysiken och formen. Bellier känns mer fräsch, varm i kläderna och formstark - samt bra nog för att få bära på favoritskapet mot Donskoy.

Mitt spel blir att Bellier vinner mötet, till 2.07 i odds, hos Pinnacle.
This is the stats tab
This is the post tip