En knepig uppgift väntar världstrean Daniil Medvedev i Australiska Öppna då han i andra omgången ställs mot finländaren Emil Ruusuvuori. I de två tidigare inbördesmöten har Medvedev gått segrandes ur duellerna, utan att ha tappat något set. Dock har Ruusuvuori steppat upp och förbättrat sitt spel avseevärt. Mitt speltips landar på betydligt jämnare kamp än vad spelbolag antyder med sina linor och odds.

Starten på säsongen har varit lysande för Ruusuvuori, som tog sig till en final i Hong Kong genom att slå ut Benjamin Bonzi, Karen Khachanov, Pavel Kotov och Sebastian Ofner innan världsfemman Andrey Rublev blev för svår. I denna Grand Slam turnering har Ruusuvuori fortsatt spela bra och slagit ut wild-card spelaren Patrick Kypson med 3-1 i set.

Efter att ha avslutat förra året med förluster mot Carlos Alcaraz och Jannik Sinner har Medvedev ännu inte hittat toppformen. I sin första match för säsongen tappade han första setet mot Terence Atmane, rankad 155:a på ATP-touren, innan Medvedev vände och vann två raka set. Det fjärde setet fick avbrytas då fransmannen blev skadad.

Tuff nöt att knäcka?

I och med att Medvedev inte är i högform har Ruusuvuori en bra chans att göra en match av det hela. Ruusuvuori har visat sig vara svår att bryta ner - något jag också tippar blir fallet i denna match.

Mitt spel blir att Ruusuvuori täcker handikapp linan på +7,5 games, till 1.89 i odds, hos Unibet .
This is the stats tab
This is the post tip