Det stora hemmahoppet Elias Ymer ställs mot en likvärdig motståndare i form av kroaten Dino Prizmic, i den andra omgången av ATP Stockholm. Båda spelarna överraskade och gjorde stabila insatser inledningsvis, där de tog sig förbi betydligt bättre rankade tennisspelare. Spelbolag har Prizmic som en på tok för stor favorit, vilket är anledningen till att mitt speltips landar på ett handikapp spel på Ymer.

Även om säsongen i sig inte har varit någon vidare, där de senaste turneringar till och med har spelats på Challenger-nivån, så har Elias gjort en pigg start i huvudstaden. Spelet var på topp mot spanjoren Bautista-Agut, som besegrades i raka set med siffrorna 6-4, två gånger om. Med den formen som Elias visade upp ska han kunna fajtas om avancemang mot Prizmic.

För även om Prizmic själv visade prov på fin form och slog ut Lehecka så är det en spelare som är rankad ungefär där Elias är. Prizmic har kvalat in i turneringen så detta blir hans fjärde match. Den 18-åriga kroaten, som också har spelat på en massa Challengers på sistone, utan större framgång, är överlag en ojämn spelare och fortsatt en oslipad diamant.

Ett helt öppet möte?

Prizmic lär vara mer varm i kläderna men med hemmapubliken i ryggen och en tillräckligt bra form ska Elias kunna göra match av det hela. Återstår om det räcker hela vägen men en tuff batalj är att vänta oavsett.

Mitt spel blir att Elias Ymer gör en bra insats och täcker matchens handikapp lina på +3,5 games, till 1.85 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip