Ett helt svenskt möte äger rum i den första omgången av ATP Båstad då Elias Ymer ställs mot Leo Borg. För första gången någonsin möts herrarna. Två spelare som har fått wild-card in i turneringen. Spelbolag har Elias Ymer som en enorm favorit till seger. Men i min bok ska inte Leo Borg underskattas, då han kan bjuda upp på kamp. Därför landar mitt speltips också på honom.

Det är fortsatt lite frågetecken kring fysiken hos Elias Ymer. Innan Wimbledon, dit han misslyckades att kvala in, fick han lämna walk-over i Prostejov, Tjeckien, tidigt i första set mot Dalibor Svrcina. Innan dess lyckades Elias även kvala in till Franska Öppna där Casper Ruud besegrade honom i tre raka set. Säsongen i övrigt har inte varit så värst lyckosam utan snarare att det har varit vanligt förekommande med tidiga exit ut ur turneringar.

Björn Borgs son har hunnit bli 20 år, men håller fortsatt till på ITF-touren. Tre Challenger turneringar har det hunnit bli också under året. Sedan maj månad har han bara spelat på grus, så han är varm i kläderna. Som bäst har det blivit en finalförlust i Danmark. Så utvecklingskurvan pekar ändå något uppåt. Leo förväntas också få en hel del publikstöd och bör kunna göra ett bra motstånd mot en mer etablerad spelare i form av Elias Ymer.

Ingen parkpromenad för Elias!

Någon enkel kamp är inte att vänta mot Leo Borg, som är en bra krigare och älskar detta underlag. Då Elias har en tveksam form och inga större bedrifter ännu kan detta bli en tuff fajt.

Mitt spel blir att Borg täcker den högt uppsatta handikapp linan på +5,5 games, till 2.08 i odds, hos Unibet .
This is the stats tab
This is the post tip