Kanonläge för Matthew Ebden att täcka hcplinan mot Dominic Thiem i Shanghai. Det går såklart att härleda till det snabba underlaget. Märkligt egentligen, Thiem är ständigt överskattad på snabba underlag sedan han vann en grästitel i Stuttgart förra året.

Men det är ju klart, han kan ju serva, Thiem, och är inte alls lättbruten när han servar på hög nivå. Å andra sidan får han jätteproblem att hänga med när bollen glider så som den gör i Shanghai.

De spelar väldigt olika dessa två. Ebden spelar flackt med väldigt små svingar och söker nätet vid läge. Thiem spelar med mycket toppspinn och med stora svingar. Man kanske inte behöver vara hjärnkirurg för att lista ut vilken spelstil som passar bästa i Shanghai. Kruxet är ju bara att Thiem är en klart mycket bättre spelare, men med 4,5 games försprång är det Ebden som är den bättre.

Han har gjort många fina resultat på senare tid också. Tagit bara i år tagit set på Kevin Anderson och Nick Kyrgios och har slagit John Isner, Sam Querrey, Gilles Simon och Goffin...inga duvungar det där. Samtidigt har Thiem haft jättesvårt på alla underlag som är snabba. Folk kanske tycker att det är imponerande att han vinner inomhus i St Petersburg men även om det är en inomhusturnering så är den oerhört långsam.

Nej, det går för snabbt för Thiem här och då är +4,5 games till 1,74 hos Bethard att föredra.

This is the stats tab
This is the post tip