Alex De Minaur lär ta set påt Kyle Edmund. Nu har visserligen Edmund en väldigt hög högstanivå på grus, men efter alla skador och sjukdomar under våren tror jag inte att han kommer till start som någon världsstjärna.

Jag trodde, precis som marknaden, att De Minaur inte skulle vara särskilt bra på grus. Han slog ju igenom tidigare i år på hardcourt och har inte spelat särskilt mycket grus, varken på junior- eller seniornivå. Men, man får nog lov att säga att han överbevisade mig i och med finalplatsen i en challenger i Alicante – slog på vägen ett gäng etablerade grusrävar.

Demolerade Gastoa Elias i första omgången och visst är det fördelaktigt att han fått en match på underlaget särskilt när man inte rikigt vet var Edmund står. Han tog sig visserligen till final i tourens minst prestigefyllda turnering i Casablanca, en bra drift, helt klart, men å andra sidan så är De Minaur underskattad på grus och det är inte omöjligt att marknader övervärderar Edmund efter den bedriften.

Gillar också att australiensaren är en såndär jobbig jävel att möta, han ger sig aldrig och har förmodligen bäst inställning av alla på hela touren. Kommer med största sannolikhet hänga med bra här så jag är villig att investera i att han tar ett set till 1,91 hos Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip