Markus Eriksson har chansen att bli hjälte redan ikväll. Han ställs mot lilla ettrige Dudi Sela, rankad runt 150 i världen. Det kanske låter skrämmande, men faktum är att Eriksson spelat till sig en så pass respektabel ranking som 280 och mellan 150 och 280 skiljer det inte ljusår i alla fall. Han är alltså bättre rankad än gamla topp 50-spelare som Misha Zverev,, Simone Bolelli och Ryan Harrison.

Han är ju en lagspelare, Eriksson, han kanske inte har den vackraste tekniken i alla lägen, men en klassisk kämpe, precis som Sela. Vad som talar emot Eriksson är väl i första hand underlaget. Hans största framgångar har kommit på grus och visst, han är absolut inte oäven på hardcourt, men problemet är att Sela är bra mycket bättre på hardcourt än grus.

När det blir en sådan här match med två relativt svaga servare betyder ju momentum och motivation ännu mer. Markus toskade deras senaste Davis Cup-möte (2016) i raka set. Nu är det emellertid hemmabana för svensken och han har en bättre ranking och form inför det här mötet än vad han hade 2016.

Det har blir en jämn match mellan två spelare som känner sig piskade att vinna. Över 20,5 games i matchen sitter utan vidare till 1,72 hos Unibet .

This is the stats tab
This is the post tip