Har väldigt väldigt svårt att tro att Elias Ymer slår amerikanen Ernesto Escobedo. Den sistnämnde har en ranking på 85 och Ymer har driftat upp till 186, man börjar ju undra om han inte är bättre än så och en del av svaret fick man när han i första kvalmatchen till Estoril fick megatrassel med 450-rankade Joao Monteiro. Ymer stog i 1,15 att vinna prematch, men vann bara 55% av förstaservarna och blev bruten fem gånger. Och då var det som sagt inte Djokovic som han mötte.

Pissdåligt psyke har han, Ymer. Försöker lura sig själv och alla andra att han är mentalt stark när han skriker ut sina ”come on” i tid och otid. Sanningen är nog att han bara vaggar in sig själv i osäkerhet.

...för osäker, det är han. Normalt sätt är det ju Ymers signum - aldrig missa. Men vi kan ju ganska lätt konstatera att han inte levt efter det mantrat på ett halvår. Känns oerhört osäker och mentalt instabil. Folk tycker att han hamnar långt bakom baslinjen, och det går nog ihop med att han är just osäker.

Och bakom baslinjen kommer han vara chanslös mot Escobedo som har ett jävla tryck i bitarna. Servar som häst och behärskar även grus. Så, det känns spontant som att amerikanen kommer att trycka tillbaka Ymer långt bak i banan och då kan svensken bara vinna om Escobedo gör en jävla plattmatch.

Men att han skulle slå bort sig så brutalt än bara önsketänkande. Escobedo slog Nicolas Jarry i tre set i första kvalomgången. Det är en spelare med ganska exakt samma ranking som Ymer - men det betydligt bättre form. Escobedo blev förövrigt bara breakad en gång i den mathen och vann 80% respektive 70% av sina servar.
Underlaget här är också åt det Snabbare håller, inte helt olikt Houston där Escobedo gick till semifinal för två veckor sig och slog Monteiro och Isner. Inte helt odudligt får man säga.

Escobedo till 1,50 hos bet365 ska inte bomma. Det enda som talar emot oss är att bollen är runt och det är tennis det handlar om, allt annat talar för Escobedo.

This is the stats tab
This is the post tip