ATP 500 turnering i huvudstaden Washington börjar i kväll. Den första herrmatchen på huvudbanan spelas mellan Daniel Evans och Benjamin Becker. Även om marknaden i början hade Becker som en liten favorit så är nu Evans en liten favorit i stället - vilket är år rätt håll men Evans borde ha ett större favoritskap än vad oddset föreslår. Det kan mycket väl bli som så att oddset fortsätter att sjunka på Evans, så det är ett bra läge att lägga ett matchvinnarspel i denna match på Evans nu.

Daniel Evans och Benjamin Becker har aldrig möts på ATP-touren. Däremot möttes de i en Challenger match (RBC Tennis Championships of Dallas) tidigare i år. Då vann Evans komfortabelt med siffrorna 6-1, 6-4. Sedan dess har formkurvan pekat uppåt för Evans och neråt för Becker.

Den nästan tio år yngre Evans har kommit upp i bra form. De flesta av sina matcher har han spelat på Challenger nivån. Där har han finalvinster i Taipei (Taiwan) och Drummondville (Canada) samt finalförluster i Dallas (U.S.A.) och Busan (South Korea). Formen är god, rankningen är nere på 82 så det ser bra ut för Evans.

Detsamma kan det tyvärr inte sägas om Benjamin Becker, som börjar närma sig 35 års åldern och slutet på sin tenniskarriär, i mitt tycke. Rankningen har han tappat till 96 och nyligen har han spelat mycket sämre än vad vi är vana att se honom spela, till och med på favoritunderlaget gräs.

Det är hardcourt som underlag som gäller i dagens match. Det underlaget har inte Becker spelat matcher på sedan mars månad i år, då han besegrades av Baghdatis i Miami. Becker har börjat sin USA turné på sämsta möjliga sätt, genom en förlust, utomhus på gräs, mot 169:e rankade amerikanen Stefan Kozlov. Siffrorna är oroliga: 1-6, 2-6 (!).

Becker har ett vapen i sin serve. Men i nuläget när han sliter med serven så blir det lite för mycket krigande på banan, för hans del. Ärligt talat är det inte mycket som stämmer för Beckers del. Därmed är inte detta något öppet möte, på något sätt. Evans är den bättre spelaren, med den bättre formen och med alla förutsättningar att vinna denna match.

Jag finner ett stort värde i att spela på Evans som matchsegrare till 1.91 i odds hos Ladbrokes.

This is the stats tab
This is the post tip