Nej den här handikapp-linan täcker Evans. Han är bra på snabba underlag men framför allt: Roger Federer tar det ALLTID lugnt i början av grand slams. Han skulle säkert kunna gasa på men det är uppenbart att Federers taktik senaste åren varit att gå långsamt framåt i de stora turneringarna och på så vis spara på krafterna.

Nu spelar han dessutom på dagtid vilket gör att han förhoppningsvis vill spara ännu mer på energin. Det kommer bli nära 30 grader varmt och sol.

Evans är ju en krigare också och trivs i Australien. Innan kokain-avstängningen slog han Marin Cilic, Dominic Thiem och plockade set på Tsonga här i Australien. Det, om något, är ett kvitto på att han kan hantera det snabba underlaget och värmen i Melbourne. Dessutom, han har ju redan vunnit fyra matcher i den här turneringen och höll sig obreakad i första omgången mot Tatsuma Ito.

Nu är det inte så att Federer har några större problem med spelare som Evans men man måste utgå från att han inte går för fullt. Denis Istomin täckte handikapplinan utan större problem i Federers första match och då ska man veta att Istomin numera knappt bara vinner matcher på challengernivå.

Nej, +8,5 games. Det betyder att han har råd med ett break i varje set och lite därtill. Det ska Evans kunna täcka. Finns hos SpeedyBet , Scandibet eller Bwin till odds 1,68.

This is the stats tab
This is the post tip