Det är märkligt att vinnaroddset på Holger Rune bara har gått upp sedan spelbolag publicerade det, i kommande mötet mot Flavio Cobolli. Motståndaren är rankad som bäst för tillfället, på plats 53 i världen. Men Rune är en världsstjärna på touren och borde inte ha några större bekymmer med att navigera sig fram till en seger.

Italienaren, som har spelat i hela 14 turneringar denna säsong, behövde tre timmar på sig för att slå Hamad Medjedovic. Det var en jämn kamp, som varade i fyra set, där serben inte helt kom upp i sin vanliga nivå. Prov på bra tennis visade Cobolli upp sist i Rom där Casper Ruud blev för svår, i ett tredje set tiebreak.

Med sju segrar på fyra grusturneringar har Rune ändå presterat bra på det röda underlaget. I Paris startade han piggt och visade stabilitet då Daniel Evans slogs i tre raka set - samtliga med siffrorna 6-4. Imponerande av dansken att inte bjuda på något. När misstagen är minimala är han alltid att räkna med i större sammanhang.

Fortsatt framgång för Rune?

Även om Rune har gjort blandade insatser under säsongen så har spelet i Roland Garros sett riktigt bra ut, inledningsvis. Även hans motståndare har inlett fint, men Rune är ändå betydligt vassare och har mer rutin i Grand Slam turneringar.

Mina pengar läggs på att Rune täcker den låga handikapp linan på -3,5 games i matchen, till 1.83 i odds, hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip