Vinst på första spelet i natt när Daniel Evans som jag hoppas och trott avfärdade Londero i två raka set. Dags för nästa rek och när Feliciano Lopez inatt ställs mot Pablo Andujar-Alba i Auckland är det två spanska veteraner rankade kring 60-strecket som möts. Där upphör dock likheterna... Feliciano Lopez, 38 bast, tillhör tourens få utprgälade serve- och volleyspelare. Ospanskt värre alltså men Lopez behärskar det till fullo och att han även gör det bra i dubbel är ju logiskt. Förra säsongen tog han såväl singel- som dubbeltiteln på gräset i Queens och med tanke på att många betraktat Lopez som "slut" var 2019 ett rätt bra år. Imponerade i US Open där han vann två rundor och sedan gav den då brännhete Medvedev en hygglig match. Nu har Lopez matchat igång via dubbelspel för Spanien i roliga ATP Cup. Torskade i finalen men definitivt några nyttiga matcher för Lopez efter vintervilan, dubbelspel är nyttigt för fötterna och känslan. Detta blir med stor sannolikhet sista säsongen för Lopez och i en tävling som denna kan ha fortfarande vara småfarlig.

Ställs nu alltså mot fem år yngre landsmannen Pablo Andujar-Alba som fick ett oväntat lyft förra säsongen. Var nere mycket på challengernivå och vann tre tävlingar. Sådant ska inte underskattas, speciellt inte för självförtroendet, men det var ju uteslutande på grus. Andujar är en utpräglad grusgubbe som säsongerna dessförinnan knappt spelade hardcourttennis - och som definitivt inte vann hardcourtmatcher. Därför var höstens avancemang till fjärde rundan i US Open en jätteskräll men visst förklarade lottningen en hel del. Det var formsvaga versioner av Edmund och Sonego samt en mör Bublik som besegrades. Sedan var det snudd på färdigvunnet för säsongen och under inomhussäsongen blev Andujar helt överkörd ett par gånger, har ju inte spelet eller vapnen när det går undan. Var inte särskilt nära Verdasco i Doha förra veckan, skapade inte en enda breakboll, och under den här delen av säsongen har Andujar-Alba inte mycket att hämta. Rankingen gör ju honom direktkvalificerad för Australian Open (där han på tio försök aldrig tagit sig förbi andra rundan) men det är om någon månad Andujar-Alba ska börja vinna matcher.

Andujar-Alba kunde alltså inte komma åt Verdasco och får jättesvårt att hänga med snabbt spelande Lopez också. Lopez vann mötet i Winston-Salem i höstas trots att han då slet med serven och mötte en formtoppad Andujar - här och nu är jag tryggare med att Lopez är i skick och då är det en mycket bra segerchans!

Speltips: Lopez vinner matchen - odds 1.66 hos bet365

This is the stats tab
This is the post tip