En av förra säsongens största skrällar skedde i Rom då kvalspelaren Fabian Marozsan i tredje omgången slog ut världstvåan Carlos Alcaraz på grus. Spelarna drabbas samman för andra gången i deras karriärer i ATP Masters i Indian Wells där mitt speltips landar på att vi får se en helt annan typ av drabbning.

Efter denna seger i Italien har inte Marozsan motsvarat förväntningar - annat än på Challenger touren. Men inga ATP titlar ännu och rankningen är strax utanför topp 50. Däremot har det blivit en bra turnering hittills med segrar över lucky loosern Rodionov, Jarry och Seyboth Wild. Inga direkt stjärnor på hard-court underlaget. Ändå ska Marozsan ha beröm för sin prestation.

Dock bör inte insatsen räcka mot Alcaraz, som har visat prov på toppform. De första slagen (serve + forehand och returer) har hållit en världsklass. Tempoväxlingarna likaså. Efter lite problem inledningsvis mot Arnaldi hade spanjoren kalibrerat färdigt och därefter endast tappat ett game på två set. Mot Auger-Aliassime var det en lekstuga i två set. En komfortabel seger.

Carlito tar revansch!

Att Alcaraz dessutom har en förlust mot motståndaren gör honom om möjligt ännu mer taggad. Jag är inne på att han fortsätter hålla en skyhög nivå och tar sig enkelt vidare till kvartsfinalen - genom en seger med stora tal.

Mitt spel blir att Alcaraz täcker handikapp linan på -5,5 games, till 1.96 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip